L’elecció del nou Provincial de l’Escola Pia de Catalunya es va fer dissabte 25 de març en el marc del 66è Capítol Provincial, en el qual van participar 28 religiosos de la Província catalana i de la Viceprovíncia de les Califòrnies. El P. Jordi Vilà substitueix el P. Eduard Pini, que ha ocupat el càrrec durant els darrers 8 anys.

Jordi Vilà Font va néixer a Caldes de Montbui el 1973. És Llicenciat en Humanitats i màster en Formació del Professorat de Secundària. Va fer els estudis eclesiàstics a la Facultat de Teologia de Catalunya i un postgrau en Espiritualitat a la Fundació Vidal i Barraquer.

L’any 2005 s’incorpora a l’Escola Pia de Catalunya i el 2006 realitza el noviciat després d’una  experiència d’acció social i educativa al Senegal durant 6 mesos. Rep els ordes diaconal i sacerdotal els anys 2016 i 2017 respectivament.

Ha treballat com a professor a l’Escola Pia de Caldes de Montbui i com a director a l’Escola Pia Luz Casanova de Nou Barris de Barcelona. A aquestes escoles, i a la de Sarrià, Vilanova i la Geltrú i Sant Antoni, també ha treballat en l’acció educativa i pastoral. Actualment ocupava el càrrec de director a l’Escola Pia de Balaguer. En el darrer quadrienni ha estat el cap d’Àmbit de Participació, Presència i Fer Comunitat de l’Escola Pia de Catalunya. 

Jordi Vilà funtament amb els seus assistents. Foto: Escola Pia Catalunya

Víctor Filella, Enric Canet, Joan Prat i Aniol Noguera han estat escollits com a assistents per formar part de la Congregació Provincial de l’Escola Pia de Catalunya per al quadrienni 2023-2027.

Aquesta elecció s’ha fet just després de la proclamació del Jordi Vilà Font com a nou Provincial. Junts formen ja la Congregació Provincial que dirigirà la institució i vetllarà pel compliment dels objectius que s’aprovin pel futur immediat de l’orde.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!