En Jordi Farreras i Tió va rebre l’ordenació sacerdotal, juntament amb 28 fidels de la prelatura de l’Opus Dei, el dissabte 25 de maig a Roma. Va nèixer a Sant Pol de Mar fa 36 anys. És antic alumne de l’escola Bell-lloc del Pla i llicenciat en Filologia Catalana per la UB.

En l’àmbit professional va ser professor del col·legi La Farga durant 7 anys i director de Braval del 2015 al 2017. La següent etapa va ser a Roma on va anar per cursar estudis de Teologia. Des del dissabte 25 de maig és sacerdot incardinat a la prelatura l’Opus Dei.

En una entrevista publicada a la pàgina web de l’Opus Dei a Catalunya, Farreras explica que, en el seu camí vocacional, “el que més m’ha ajudat, i que agraeixo profundament, és l’alegria i la naturalitat amb què es vivia la fe en família. El papa Francesc diu sovint que cal “fer memòria” de les nostres arrels, i de tot el que hem rebut, especialment la pròpia família, i de vegades ho fa citant el que escriu sant Pau al bisbe Timoteu, a qui recorda que no s’oblidi de la seva mare i de la seva àvia, i de la fe que li han transmès. Jo podria dir una mica el mateix.”

“El que més m’ha ajudat, i que agraeixo profundament, és l’alegria i la naturalitat amb què es vivia la fe en família”

També explica que celebrarà la Missa Nova el 30 de juny a la parròquia, a Sant Pol de Mar: “El meu antic rector, amb qui feia d’escolanet, que està a punt de complir 90 anys, m’ha dit que vindrà i que m’està arreglant una casulla que em vol regalar, perquè soc el seu primer escolanet a rebre l’ordenació… em fa molta il·lusió poder concelebrar amb ell i amb altres mossens que m’han acompanyat durant aquests anys.”

Un cop ordenat, l’esperen a Sevilla, on anirà a donar un cop de mà en l’atenció espiritual d’algunes activitats de la Prelatura durant l’estiu. Després tornarà cap a Roma, on viudes de fa set anys, per continuar treballant a la Cancelleria de la Cúria prelatícia, i a la Secretaria personal del Prelat. També es dedicarà a l’atenció pastoral d’algunes labors apostòliques de l’Obra a Itàlia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!