Aquest dimarts, el cinema Phenomena de Barcelona ha acollit la preestrena del documental ‘Amén: Francisco responde’, una producció dirigida per Jordi Évole i Màrius Sánchez que recull una conversa entre el Pontífex i deu joves que li traslladen les seves preocupacions i inquietuds.

La presentació d’aquesta pel·lícula ha generat una gran expectació entre els assistents, ja que es tracta de la primera vegada que el Papa respon obertament als temes més incòmodes i delicats, com poden ser els abusos sexuals dins de l’Església, el feminisme, la pèrdua de la fe, o d’altres de més frívols com per exemple l’ús de les aplicacions de cites com Tinder. Francesc no defuig cap pregunta, i reflexiona al voltant de totes aquestes qüestions en el context d’una conversa amb deu joves de diferents creences i procedències, que no dubten a preguntar-li sobre els temes que més interessen a la joventut actual. 

“Ha de ser difícil ser el Sant Pare i donar algunes de les respostes que dona als joves en aquest documental”

El resultat, com ha explicat Màrius Sánchez a la preestrena, és un documental inèdit: “És una trobada històrica, perquè el Papa, el màxim representant de l’Església, rep deu nois i noies de tot el món, per escoltar-los i reflexionar sobre els temes que els preocupen”. En aquest sentit, Jordi Évole, també reconeix que durant la gravació el Papa va superar totes les seves expectatives: “Ha de ser difícil ser el Sant Pare i donar algunes de les respostes que dona als joves en aquest documental. Per això li vull agrair que sigui tan valent, no crec que gaires líders mundials es prestessin a rebre deu joves que no coneixen per escoltar-los amb el respecte que ho va fer. Està fent molt de bé a l’Església”. 

Una mostra d’aquest coratge que Évole agraeix al Papa és la llibertat que va donar als dos directors a l’hora de decidir quines escenes s’havien de tallar i quines no: “Ens va sorprendre molt que quan vam anar al Vaticà amb el tall més ambiciós, pensant que potser era massa incòmode, Francesc no va tocar absolutament res. Qualsevol polític que pogués modificar una entrevista tindria la temptació de retocar-la”, ha manifestat. Això fa que al documental hi puguem veure un Papa que no esquiva cap pregunta, i que tracta cada tema sense embuts, com reconeixen els directors. 

Una peça única

A la presentació i preestrena d’aquest nou documental del Papa hi han pogut assistir una quarantena de lectors de Catalunya Cristiana, entre els quals hi hem trobat alguna personalitat molt destacada com és Etsuro Sotoo, escultor de la Sagrada Família des de l’any 1978. Sotoo i els altres guanyadors de les invitacions per veure Amén: Francisco responde, han pogut gaudir d’aquesta projecció, que mostra la capacitat que té el Papa per tranquil·litzar aquelles persones que estan vivint amb conflicte la seva relació amb l’Església. Això fa que, tot i que es tractin temes molt delicats a causa de les situacions que han viscut alguns dels nois que hi participen, en tot moment es pugui apreciar el respecte mutu entre els joves i el Papa, que deixa com a resultat una peça única i fins i tot emotiva. 

El documental, de 80 minuts de durada, es podrà veure a partir del 5 d’abril a la plataforma Disney+.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!