Jordània acull enguany la trobada de la Coordinadora dels bisbes per a l’Església a Terra Santa que, cada mes de gener, aplega bisbes d’arreu del món per conèixer el treball i impulsar la presència i el respecte de les comunitats cristianes a la terra de Jesús.

La reunió se celebra del dissabte 14 de gener al dijous 19.

Per part de la Conferència Episcopal Espanyola hi participa Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell.

Aquest any la trobada se centra en la comunitat cristiana de Jordània i en el paper importat que desenvolupa en la societat jordana

Dissabte 14 el bisbe auxiliar de Westminster, Anglaterra i Gal·les, Nicholas Hudson, va inaugurar la trobada. Diumenge 15 els participants van tenir la celebració de la missa amb diferents comunitats locals.

Dilluns 16 es va fer una presentació sobre el paper de les escoles cristianes i van visitar una escola a Madaba. També es van reunir amb la Joventut Cristiana de Jordània, on van parlar sobre la importància del seu treball cultural i espiritual a la societat jordana.

Dimarts 17 la jornada se centra en una trobada amb diferents membres de la missió diplomàtica i dimecres 18 hi haurà una reunió amb el vicariat llatí a Jordània. En aquest dia visitaran el centre Nostra Senyora de la Pau, que proporciona ajuda a persones discapacitades.

Una de les celebracions de la trobada.

Des del 2013 també acull desplaçats sirians i iraquians, en un nou espai posat en marxa per la nunciatura apostòlica de la Santa Seu a Amman, en cooperació amb Càritas Jordània i el vicariat llatí a Amman, i impulsat personalment pel papa Francesc.

La raó de ser de la Coordinadora de bisbes per a Terra Santa es pot resumir en pregària, peregrinació, persuasió i presència.

Amb la seva presència anual els bisbes esperen recordar les “pedres vives” de les comunitats cristianes de Terra Santa, els cristians que hi viuen malgrat les dificultats, perquè no siguin oblidats per la comunitat internacional.

Aquestes trobades de suport a l’Església de Terra Santa es fan cada any des del 1998.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!