El passat dissabte 16 de setembre, la Delegació diocesana de Tarragona per a l’Educació va aplegar més de seixanta professors de religió catòlica de l’escola pública de l’arxidiòcesi al Centre Tarraconense El Seminari. La trobada, presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, va servir per tractar temes com el nou currículum de l’assignatura i la funció que han de prendre els docents als municipis on exerceixen.

En aquest sentit, Planellas va recordar als presents que la seva funció no es limita a un contracte laboral, sinó que se centra en la seva “missió canònica” als centres educatius com a enviats de l’Església. Per fer-ho, l’arquebisbe de Tarragona va convidar els professors a caminar junts amb els preveres i les seves comunitats, i d’aquesta manera, seguir el camí sinodal en què ens trobem i participar en el desenvolupament de les noves Unitats pastorals.

D’altra banda, Rafael Muñoz, delegat diocesà per a l’Educació, va aprofitar per agrair la tasca del professorat, sovint “incompresa per bona part de la societat”, com va manifestar. Muñoz va convidar els docents a continuar la seva tasca i a mantenir connexions entre la Primària i la Secundària i amb les parròquies i l’escola cristiana. Per acabar, va remarcar la importància del nou currículum de la matèria, i va explicar que s’està treballant en la creació d’un Consell de Delegació i d’un nou portal web, a més de l’elaboració d’un cens actualitzat de docents i escoles.

Finalment, també es va presentar el nou Diccionari Bíblic per a les famílies i els infants, un material de formació propiciat des del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!