Joan Pera

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya. Entre elles, destaca la concessió d’aquest reconeixement, dintre de l’àmbit religiós, al Grup de Treball Estable de Religions (GTER), a la comunitat benedictina de Sant Daniel de Girona i a Mn. Josep M. Aragonès Rebollar, capellà de Torrelavit. També li ha estat atorgada la Creu de Sant Jordi a Joan Pera, bon amic de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, cristià compromès i actiu, i “un dels actors de teatre, cinema i televisió més populars en el món de l’espectacle a Catalunya des d’un sentit de l’humor genuí”.

La Generalitat ha valorat que el GTER, que justament celebra el seu desè aniversari, ha estat una “entitat pionera a la península Ibèrica i de referència a Europa en el seu àmbit”. L’integren “representants de diverses confessions que fan del diàleg interreligiós una base de convivència, de pedagogia i d’acció des de la pau, l’harmonia entre les creences i la col·laboració per contribuir a un món humanament més respectuós, culturalment més plural i socialment més inclusiu”.

Pel que fa a la comunitat de monges benedictines del monestir de Sant Daniel, s’ha aprofitat la celebració del mil·lenari d’aquest cenobi per concedir aquest guardó. El monestir va ser creat a partir de la venda de l’alou de Sant Daniel a la comtessa Ermessenda i el seu espòs, el comte Ramon Borrell. “La seva comunitat, l’única benedictina femenina de Catalunya que resideix al mateix lloc on va néixer -assenyala el comunicat de la Generalitat-, està integrada actualment per set monges que compten amb un ampli suport social i promouen el paper del monestir com a referent de patrimoni i impulsor de cultura.”

Finalment, dintre de l’àmbit religiós, el Govern de la Generalitat ha volgut també reconèixer públicament la tasca de Mn. Josep M. Aragonès Rebollar, “en reconeixement al seu compromís cívic i a una activitat espiritual exercida com a representant d’un cristianisme obert, acollidor i arrelat a Catalunya“. “L’activisme cultural que el distingeix -afegeixen- ha contribuït valuosament a la dinamització del municipi de Torrelavit i del Penedès amb diverses iniciatives, moltes d’elles adreçades a infants i joves.”

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!