El papa Francesc ha presidit la Vetlla Pasqual des de la basílica de Sant Pere del Vaticà, tal com estava previst i després que Divendres Sant hagués hagut de seguir el tradicional Via Crucis al Colosseu de Roma des de Santa Marta. El repic de les campanes i la llum del ciri pasqual ha servit per anunciar i recordar la joia de la resurrecció de Crist, l’esdeveniment més important en la vida dels cristians.

En l’homilia de la missa, el papa Francesc ha recordat que “Jesús és la nostra Pasqua, aquell que ens fa passar de la foscor a la llum, que ens salva de l’abisme del pecat i de la mort”. “Jesús va obrir una pàgina nova per a la humanitat“, ha remarcat el Pontífex.

En aquest sentit, ha dit que “si ens deixem portar per la mà de Jesús, cap experiència de fracàs o dolor, per més que ens fereixi, no podrà tenir la darrera paraula sobre el destí i el sentit de la nostra vida. Si ens deixem aferrar pel Ressuscitat cap derrota, cap patiment ni mort no podrà aturar el nostre camí vers la plenitud de la vida”.

“Des del moment de la resurrecció, nosaltres diem que la història té un sentit, un sentit que ho abraça tot i que no està contaminat ni per l’absurd ni pel no-res, un sentit que nosaltres anomenem Déu“.

“Si ens deixem portar per la mà de Jesús, cap experiència de fracàs o dolor, per més que ens fereixi, no podrà tenir la darrera paraula sobre el destí i el sentit de la nostra vida”

Durant la celebració de la Vetlla Pasqual, un total de vuit catecúmens han rebut els sagraments de la Iniciació Cristiana: baptisme, confirmació i Eucaristia. Després del Baptisme han estat revestits de blanc, tot simbolitzant que són criatures noves revestides de Crist, regenerades mitjançant l’aigua baptismal i l’Esperit Sant.

Els nous membres de l’Església, que han rebut els sagraments de la mà del papa Francesc, procedien de diversos països: quatre eren d’Itàlia, dos de Corea del Sud, un d’Albània i un del Japó.

Francesc en el moment d’administrar el Baptisme a un dels vuit catecúmens. Foto: Vatican Media

L’altar major de la basílica de Sant Pere del Vaticà ha estat marcat pel buit de l’imponent baldaquí de bronze de Bernini, que es troba cobert per unes teles perquè es troba en procés de restauració. Un procés de gran envergadura en preparació per al proper Jubileu 2025.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!