El claretià Jaume Clotet, impulsor de la llengua dels signes en català, ja té el seu propi documental. Es tracta de Clotet. El Logos a les mans, una producció dirigida per Pablo Navarro i impulsada gràcies al suport del Cercle Artista Sords Units (ASU) i de la revista digital Espiell. La peça audiovisual està dirigida principalment a les persones que fan servir el llenguatge de signes. 

Clausura del bicentenari del naixement del P. Clotet

El documental s’ha presentat en el context del bicentenari del naixement del P. Clotet, que va descobrir la seva passió per la Llengua de Signes Catalana el 1848 a Civit. En aquell moment, com explica el documental, va entendre que estava cridat a la tasca apostòlica d’ajudar les persones que necessitaven el llenguatge de signes, i va dedicar més de 40 anys a l’apostolat dels sords i a l’estudi i coneixement de la llengua.

Tot i que a Civit ja hi havia una comunitat de sords que es comunicava amb la llengua de signes, Clotet va ser el primer a deixar-ho escrit, i és per això que el claretià és considerat el gran impulsor de la llengua de signes en català. 

Com es pot veure a la peça de Pablo Navarro, el P. Clotet va estar al costat de la Comunitat Sorda fins al dia de la seva mort, i malgrat la seva pèrdua de visió i la seva fràgil salut, sempre va estar amb ells per ajudar-los. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!