«Ja mai més esclaus

El papa Francesc ha anunciat el tema per la pròxima Jornada Mundial de la Pau, que se celebrarà l’1 de gener del 2015: «Ja mai més esclaus, sinó germans». El lema s’ha donat a conèixer a través d’un butlletí de premsa de la Santa Seu i un comunicat del Consell Pontifici de la Justícia i la Pau.

«Amb freqüència es pensa que l’esclavitud és un fet del passat —explica el comunicat— però aquesta plaga social es troba fortament present en el món d’avui».

També recorden que «l’esclavitud fereix moralment la fraternitat universal, i per tant, la pau. La pau té lloc quan un humà reconeix en un altre, un germà que posseeix la mateixa dignitat».

«En el món contemporani —segueix el comunicat— són múltiples les abominables cares de l’esclavitud: El tràfic d’éssers humans, el comerç d’immigrants i de la prostitució, l’explotació d’homes i dones o la mentalitat esclavista cap a les dones i els i nens. Per combatre l’esclavitud és necessari reconèixer la inviolable dignitat de tota persona humana».

Finalment, el dicasteri vaticà recorda que «la Jornada Mundial de la Pau va ser desitjada per Pau VI i es celebra cada any el primer dia de gener. El missatge del Sant Pare s’envia a les Cancelleries de tot el món i indica també la línia diplomàtica de la Santa Seu per al pròxim any».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!