Iraq

La gent està impacient, degradada en la seva dignitat i fins i tot s’estima més morir que continuar vivint en condicions inhumanes. Aquesta és la situació dels cristians i altres minories religioses a l’Iraq, segons el testimoni de la germana Maria Hanna, o.p., religiosa de les Germanes de Santa Caterina de Siena.

“A l’Iraq és difícil tenir esperança o confiar en els polítics”, diu la religiosa, la qual juntament amb les seves germanes mira d’atendre la població. La germana Maria Hanna descriu en una carta com viuen els desplaçats que han hagut d’abandonar casa seva a causa del terror implantat al nord-oest del país per les milícies terroristes de l’Estat Islàmic.

La germana també fa una anàlisi del context actual que viu el país i es pregunta: “Què està passant exactament: per què els problemes que van haver-hi el 1916 per dividir el Pròxim Orient s’estan repetint ara? És evident que ara hi ha molta gent astuta i culpable de la divisió de l’Iraq. El 1916 vam perdre sis germanes, molts cristians van morir i molts van ser dispersats. És circumstancial la situació de divisió que ara afrontem o és deliberada?

La religiosa dominica denuncia la persecució a les famílies cristianes, l’amuntegament o aïllament que viuen i el segrest de menors. També es refereix a l’atac i profanació de convents i temples cristians: “El nostre convent de Tel Kaif està sent emprat com a seu de l’Estat Islàmic. Han ocupat el nostre convent de Karakosh. Estan destruint les imatges, les icones i totes les estàtues. Han tirat les creus de les teulades de les esglésies i les han reemplaçat per banderes de l’Estat Islàmic.”

Segons Maria Hanna, “la gent està perdent la paciència. Han perdut tot el que tenien. Els barris han estat saquejats. Tot i que estimen la seva terra, la majoria pensen abandonar el país per poder viure amb dignitat i poder trobar un futur per als seus fills. És difícil tenir esperança a l’Iraq o confiar en els líders polítics”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!