Intensa visita papal a Albània

Diumenge 21 de setembre el papa Francesc visita Albània. És la seva quarta visita internacional i el primer estat europeu que trepitja com a Pontífex.

“Es tracta d’un viatge breu però intens, només d’un dia, en el qual es tractaran dos temes clau: la fe dels màrtirs assassinats durant el comunisme ateu i l’actual diàleg interreligiós albanès com a exemple de convivència entre diferents religions“, explica el portaveu vaticà, el P. Federico Lombardi.

Albània va ser el primer estat definit en la seva constitució com a ateu. Durant més de 40 anys van ser perseguits, assassinats i empresonats tots aquells que practicaven alguna fe, fos de la religió que fos.

Les dues grans figures que guien aquesta peregrinació papal són la mare Teresa de Calcuta, d’origen albanès i molt estimada al país, la qual a més dóna nom a la plaça principal de Tirana on el Papa presidirà la missa, i Joan Pau II, que va visitar Albània el 1993, poc després d’haver sortit del període comunista.

El Papa té previstos sis discursos, tots ells en italià. Els moments més destacats de la visita, després de la cerimònia de benvinguda al palau presidencial, són la missa a la plaça Mare Teresa de Calcuta i l`Àngelus, al matí. A la tarda, la trobada interreligiosa a la Universitat Catòlica Nostra Senyora del Bon Consell, la visita a la catedral amb la presència de bisbes, seminaristes i religiosos, amb el testimoni de persones que van sobreviure a la persecució comunista. Finalment, la visita al Centre Betània, on Francesc abraçarà els nens assistits i altres persones que hi viuen, a més de treballadors de Càritas.

Entre els regals que el Papa farà al poble albanès hi ha un missal, el primer escrit en albanès, del 1555.

Per seguir la visita, cliqueu aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!