Inici de l'Any Maria Rosa Molas 2015

L’Ajuntament de Reus i la congregació de les Germanes de la Consolació han donat inici aquest dilluns a la commemoració del bicentenari del naixement de la religiosa Maria Rosa Molas (Reus, 1815 – Tortosa, 1876), que s’escau aquest 2015. L’alcalde, Carles Pellicer, ha explicat que l’Ajuntament col·laborarà en les activitats que s’organitzin per homenatjar i recordar aquesta filla il·lustre de la ciutat, l’obra de la qual s’ha traduït en la creació de nombroses comunitats d’atenció educativa i social repartides arreu del món.

La directora del Col·legi Maria Rosa Molas, Aranzazu Palau, ha evocat la figura i la trajectòria de Maria Rosa Molas i ha anunciat que la celebració del bicentenari s’iniciarà a Reus el 21 de març amb un acte institucional presidit per la superiora general de la congregació de Germanes de Nostra Senyora de la Consolació, al qual es preveu que assisteixin representants de les comunitats d’aquesta congregació de molts indrets d’Europa. La cloenda d’aquesta efemèride es portarà a terme a Tortosa (on va morir la religiosa el 1876) el dia 12 de desembre d’aquest any (la canonització de Maria Rosa Molas pel papa Joan Pau II es va fer l’11 de desembre de 1988).

Tot i que la programació completa es donarà a conèixer les pròximes setmanes, Palau ha avançat que els dies 14 i 15 de novembre es realitzarà a Reus un congrés que té com a objectiu aprofundir en l’estudi i el coneixement de la vida, l’obra i el llegat de Maria Rosa Molas. Segons Palau, “durant aquest 2015 a nivell internacional els ulls de moltes persones miraran cap a Reus: molts desitjarien visitar en peregrinació la seva terra natal i Reus serà present allà on es celebri el bicentenari de Maria Rosa”.

Els representants de la comissió de treball del bicentenari han mostrat el seu agraïment a l’alcalde i han convidat la ciutadania a assistir divendres 30 de gener a un concert a la sala d’actes del col·legi que porta el nom de la santa reusenca.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha subratllat el fort arrelament de la institució educativa de la Consolació a la ciutat de Reus i la rellevància del personatge de Maria Rosa Molas en la història local, així com els paral·lelismes vitals que manté amb l’altre fill il·lustre reusenc coetani de Molas, el general Joan Prim i Prats, del qual també s’ha commemorat durant el 2014 el bicentenari del naixement.

Cartell

Aquest dilluns també s’ha presentat el cartell commemoratiu del bicentenari, obra d’un exalumne del Col·legi Maria Rosa Molas, Eduard Granados, qui ha explicat que el disseny recull la fusió entre la silueta de Rosa Molas i la de la rosa de Reus, i que a l’interior de les quals s’hi reprodueixen imatges dels indrets reusencs més significatius de la seva vida (com ara la prioral de Sant Pere, el santuari de Misericòrdia o la seva casa natal).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!