El primer cap de setmana d’Advent han tingut lloc a la catedral de Barcelona les celebracions litúrgiques del ritu d’ingrés al catecumenat per a infants no batejats, en edat catequètica, i el ritu d’ingrés al catecumenat per a una trentena d’adults.

El catecumenat és el camí que l’Església ofereix als qui desitgen adherir-se a la fe i rebre el baptisme. 

Aquesta acollida per part de l’Església per fer el camí que porta a ser cristians s’ha esdevingut amb el senyal de la creu al front dels catecúmens i el lliurament dels Evangelis. L’han dut a terme, per als infants, Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona i, per als adults, Mn. Felip-Juli Rodríguez Piñel, director del Servei Diocesà per al Catecumenat.

Servei Diocesà per al Catecumenat

El Servei Diocesà per al Catecumenat va ser creat el novembre del 2002 a l’arquebisbat de Barcelona amb l’objectiu d’acollir i acompanyar el procés d’adults i infants a partir de set anys que volen rebre el baptisme. Treballa conjuntament amb les parròquies i rectors i ofereix espais i celebracions als catecúmens per tal que puguin preparar-se adientment per rebre els sagraments de la iniciació cristiana: Baptisme, Confirmació i Eucaristia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!