Inaugurat el pessebre de la plaça de Sant Jaume

Aquest cap de setmana s’ha inaugurat el pressebre de la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Es tracta d’un pessebre inspirat en els anys 50, una època en què els barcelonins feien més vida als terrats i els utilitzaven per posar-hi colomers, per plantar-hi l’hort, penjar-hi la roba o coure-hi el peix.

És, doncs, un pessebre contemporani, on els personatges del pessebre tradicional estan situats al llarg d’una sèrie de terrats urbans, on es poden contemplar els elements propis de la Barcelona contemporània des de les vistes que ofereixen les teulades típics. Les hortes del pessebre clàssic s’han substituït pels horts urbans d’avui, i per dotar de més realisme a l’obra, que fusiona els elements nadalencs tradicionals amb altres aspectes representatius de la vida quotidiana a la capital catalana, s’han instal·lat diversos personatges en moviment.Podem veure els tres Reis als balcons, el caganer en un lavabo o un infant portant un regal per al nen Jesús. Vol ser un homenatge a les activitats que tenien lloc damunt els edificis. En paraules del creador, Jordi Pallí, hi ha dos pessebres, el que es pot observar de dia i el de nit. Aquest últim “més intimista, més màgic”, fruit de la il·luminació i de les escenes que s’hi dibuixen.

El pessebre estarà acompanyat d’un arbre de Nadal. L’avet, de 12 metres, és una de les principals novetats de la decoració nadalenca de Barcelona.

El pessebre, obra de l’ artista Jordi Pallí, estarà instal·lat a la plaça de Sant Jaume fins al 6 de gener, on es podrà visitar tots els dies de les 10.00 a les 22.00 hores.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!