La Conferència Espanyola de Religiosos, Càritas, el Departament de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola i la Xarxa d’Entitats per al Desenvolupament Solidari demanen als grups polítics del Parlament que prenguin en consideració la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre la regularització extraordinària de persones estrangeres.

Amb ple coneixement de les conseqüències de la irregularitat administrativa en la vida de les persones migrants, aquestes entitats, des del 2021, sonen suport al procés d’una regularització extraordinària de les persones que resideixen en situació irregular al nostre país.

Aquest procés ha comptat amb un suport transversal i divers de la societat civil organitzada, així com de més de 700.000 ciutadans, les firmes dels quals han possibilitat presentar-lo al Congrés dels Diputats com una Iniciativa Legislativa Popular.

Aquest dimarts 9 d’abril els partits polítics han de decidir si la prenen en consideració, obrint un període assossegat de diàleg sobre aquesta reivindicació ciutadana o rebutgen i posen fi a la seva tramitació sense ni tan sols debatre-ho en profunditat.

Tant per la temàtica tractada per la iniciativa legislativa, amb el seu impacte potencial positiu en la vida de moltes persones, com per la legitimació democràtica que ofereix el suport a centenars de milers de ciutadans a través de les seves signatures, resultaria incomprensible que aquesta iniciativa no fos debatuda pels representants polítics a la seu de la sobirania popular.

Per això, les entitats eclesials convoquen els partits polítics amb representació parlamentària a iniciar conjuntament un diàleg constructiu, votant a favor de la presa en consideració de la ILP

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!