El Papa ha reforçat la crida a la prohibició de les armes letals autònomes en un missatge als líders religiosos reunits a Hiroshima amb motiu de la trobada “Ètica de la IA per a la pau”.

“Units, exigim un compromís proactiu per protegir la dignitat humana en aquesta nova era de l’ús de les màquines”, escriu Francesc. Subratlla que “la intel·ligència artificial i la pau són dues qüestions d’importància extrema” i recorda el discurs davant dels líders del G7, el 14 de juny, on va sostenir que “cap màquina, sota cap circumstància, hauria de tenir la possibilitat d’escollir llevar-li la vida a cap ésser humà”.

Francesc destaca la “importància simbòlica” d’aquesta trobada a Hiroshima, una de les dues ciutats afectades per les bombes atòmiques de la Segona Guerra Mundial, i demana un “control humà cada cop més significatiu” sobre les armes de guerra”.

PAPA FRANCESC

“La riquesa cultural dels pobles i les religions és una clau estratègica per a l’èxit del seu compromís amb la gestió intel·ligent de la innovació tecnològica”

El missatge recuperar un altre passatge del discurs del Pontífex al G7 sobre els riscos de deixar la humanitat com a ostatge de “decisions algorítmiques” preses per les màquines.

La reunió a Hiroshima ha estat promoguda per l’Acadèmia Pontifícia de la Vida, Religions per la Pau de Japó, el Fòrum de Pau d’Abu Dhabi, dels Emirats Àrabs Units, i la Comissió per a les Relacions Interreligioses del Gran Rabinat d’Israel.

Els participants han firmat la “Crida de Roma per a l’ètica de la IA” i posen en relleu “la importància vital de guiar el desenvolupament de la intel·ligència artificial amb principis ètics, per garantir que serveixi per al bé de la humanitat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!