El diumenge 18 de febrer, coincidint amb el primer diumenge de Quaresma, se celebrà el I Aplec de les parròquies de l’arxiprestat de Vilafranca del Penedès. Aquesta nova proposta pastoral s’emmarca en el context del Sínode de l’Església universal, que ens convida a “fer camí junts”, i de l’objectiu diocesà del nostre bisbat de Sant Feliu, que té per lema “Cridats a ser Poble”.

Es tractava, doncs, d’una convocatòria a tots els fidels de les parròquies per fer una trobada conjunta que ajudés a fer comunitat i sentir-nos poble de Déu, que fa camí en aquest territori. Hi van participar unes 150 persones, provinents de la majoria de les 30 parròquies que configuren aquest arxiprestat.

Foto: Arxiprestat de Vilafranca del Penedès.

L’aplec tingué lloc a la parròquia de Santa Margarida i els Monjos, i començà a les cinc de la tarda amb una benvinguda i presentació de l’acte a l’interior de l’església. Després, a les 17.30, com a activitat principal de la trobada, i coincidint amb l’inici del temps de Quaresma, es va fer un Viacrucis pels espais exteriors, amb el Sant Crist de la parròquia dels Monjos, presidit per l’arxipreste, mossèn Joan Ramon Bullit, i amb la participació dels Portants de Vilafranca, Torrelles de Foix i Sant Martí Sarroca. Cal destacar que les catorze estacions van ser llegides per representants de les diferents parròquies. 

Després del Viacrucis, a les 18.30, hi hagué un refrigeri amb rosquilles del monestir de la Mare de Déu del Carme, i l’aplec acabà a les set de la tarda, amb la satisfacció de tots els participants.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!