Els Patrons de l’Hospital Infantil Bambino Gesù, una organització sense afany de lucre dedicada a donar suport als projectes humanitaris de l’Hospital Pediàtric Bambino Gesù als Estats Units, participaran en la Iniciativa Global Clinton 2023 a Nova York.

L’esdeveniment començarà dilluns 18 de setembre amb una conversa especial en la qual participaran de manera remota el president Bill Clinton i el papa Francesc.

Establerts fa uns mesos com a corporació, els Patrons del Bambino Gesù tenen la responsabilitat de donar a conèixer la missió de l’Hospital de la Santa Seu i donar-li suport especialment en les activitats humanitàries, projectes internacionals i “projectes especials”, com el Centre de Cures Pal·liatives dedicat a nens amb malalties considerades incurables.

Cada any, centenars de nens provinents d’arreu del món, amb malalties greus, són rebuts i tractats de forma gratuïta al Bambino Gesú

En els darrers 18 mesos, s’hi han sumat més de 2.000 pacients ucraïnesos, obligats a abandonar el país per la guerra, els quals han trobat cura i refugi a l’hospital amb les seves famílies.

A més, el centre ha fet intervencions quirúrgiques a nens amb problemes cardíacs i ha proporcionat assistència mèdica i psicològica als qui han patit traumes per la violència.

El papa Francesc ha expressat la seva proximitat i agraïment a l’hospital per tot el que fa pels nens del país devastat per la guerra.

Hospital Bambino Gesù.

El Bambino Gesù està compromès en projectes de formació sanitària a 16 països arreu del món, des de Sud-amèrica fins a l’Extrem Orient, passant pel Pròxim Orient i Àfrica.

L’objectiu és permetre als països menys desenvolupats satisfer la demanda de salut i les necessitats locals perquè només el creixement humà i professional del personal sanitari local, metges i infermers, pot generar canvis significatius i duradors en l’atenció als nens.

Aquests projectes es basen en acords específics signats amb governs o institucions sanitàries de diferents estats, tot involucrant també organitzacions humanitàries internacionals.

Entre els projectes especials de l’hospital que tenen el suport dels Patrons hi ha la finalització del nou Centre de Cures Pal·liatives Pediàtriques, inaugurat el 2022 a la localitat de Passoscuro, al litoral del Lazio.

Està dedicat a l’acollida de nens i adolescents amb malalties rares, incurables i d’alta complexitat assistencial. Fins al moment, ha rebut més de 300 pacients amb les respectives famílies.

Tots aquests projectes, les activitats internacionals, les cures humanitàries i la culminació del Centre de Cures Pal·liatives, requereixen un gran suport econòmic, aproximadament 8 milions d’euros, i són finançats exclusivament a través de la recaptació de fons.

Per aquesta raó es van crear els Patrons de l’Hospital Infantil Bambino Gesù, els quals duran aquestes necessitats a l’atenció de l’audiència internacional durant la reunió de la Iniciativa Global Clinton 2023.

PAPA FRANCESC, setembre 2022

“El somni de l’Hospital Bambino Gesù, el somni del Papa, és ajudar a dur la ciència i la humanitat a tots els nens que necessiten tractament per a malalties molt greus”

El Bambino Gesù, conegut com “l’hospital del Papa”, és un lloc d’esperança i solidaritat per als nens més necessitats del món.

Des de la seva fundació, el 1869, l’hospital ha atès milers de nens provinents de més de 50 països amb l’oferta d’atenció mèdica gratuïta i de qualitat.

L’hospital disposa de més de 600 llits, 15 quiròfans, 28 unitats especialitzades i més de 3.000 professionals sanitaris. L’hospital també fa activitats d’investigació i innovació per millorar la salut infantil.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!