L’Hospital Pediàtric Bambino Gesù, un punt de referència per a la cura dels nens malalts de Roma i d’arreu del món, celebra un segle de vida.

Va ser fa cent anys quan va fer-se realitat el que es coneix com a “Hospital del Papa”, gràcies a la donació, el 20 de febrer del 1924, per part dels ducs de Salviati, de l’hospital que ells havien fundat el 1869 a la Santa Seu, a través del llavors cardenal vicari Basilio Pompili i amb el consentiment del papa Pius IX.

L’hospital va néixer al segle XIX de la mà de la duquessa Arabella Salviati la qual, imitant el model de l’Hospital des Enfants Malades a París, va decidir posar en marxa un centre que atengués exclusivament infants de la capital italiana.

Fins aquell moment als menors sempre se’ls internava als pavellons dels adults, sense fer cap distinció entre ells.

La primera seu de l’hospital es va inaugurar en una ala de la Via delle Zoccolette, en la qual van ingressar quatre nenes malaltes que van ser ateses per les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül.

L’hospital pediàtric va anar creixent i el 1924 la família Salviati va voler assegurar la continuïtat del centre i va decidir donar-lo a l’Església

El primer cop que un Papa va visitar de forma oficial l’hospital va ser el 1958, amb Joan XXIII.

El Bambino Gesù és el primer hospital pediàtric d’Itàlia i el més gran, a més de ser centre de referència en el camp de l’assistència i recerca a Europa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!