El papa Francesc ha rebut la comunitat de les sis seus de l’Hospital Pediàtric Bambino Gesù. En un discurs, llegit per un dels seus col·laboradors, el Pontífex ha destacat la “dedicació de tota una vida” i “l’oferiment del propi temps en el voluntariat”.

A l’aula Pau VI, metges, infermeres, investigadors, personal administratiu, pacients i familiars han escoltat les paraules del Pontífex. A les primeres files, més de 200 nens, entre ells alguns d’estrangers provinents d’algunes “perifèries” del món on no tindrien cap possibilitat de tractament o assistència, i especialment d’escenaris de guerra com Ucraïna o Gaza.

El motiu de l’audiència ha estat el centenari de la donació de l’hospital per part de la família Salviati al papa Pius XI. Des d’aquell 20 de febrer del 1924, l’Hospital Pediàtric Bambino Gesù, el primer hospital italià dedicat completament als nens, ha esdevingut “l’Hospital del Papa”.

A l’arribada de Francesc, un grup de nens ha desplegat la pancarta amb el lema “Vides que ajuden la vida”, paraules que també acompanyen diferents iniciatives sanitàries per a aquest any.

Alguns pacients han ofert al Papa un cistell amb pensaments escrits per a ell per nens i joves hospitalitzats

Perquè no es cansés, Mons. Filippo Ciampanelli, de la Secretaria d’Estat, ha llegit el discurs de Francesc. En el text, el Papa subratlla que quan va al Bambino Gesù té dos sentiments contraposats: “Dolor pel patiment dels nens malalts i dels seus pares” i “una gran esperança en veure tot el que s’hi fa per curar-los”.

El Pontífex ha destacat tres aspectes que marquen la història d’aquest hospital: la donació, la cura i la comunitat.

En la vocació del Bambino Gesù, un dels centres més grans de recerca i assistència pediàtrica d’Europa, “continua sent fonamental l’element de la donació, amb els valors de gratuïtat, generositat, disponibilitat i humilitat”.

La cura és la primera de les tasques que caracteritza l’hospital, segons el Papa. Aquesta capacitat és la resposta concreta “a les peticions d’ajuda de les famílies que demanen assistència i, quan és possible, curació per als seus fills”.

Francesc ha animat a la recerca biomèdica “amb l’impuls d’oferir el millor de vosaltres mateixos i amb atenció especial als més fràgils”.

També ha destacat el gran consol que suposa “saber que hi ha tantes famílies ateses pels vostres serveis, allotjades en instal·lacions vinculades a l’hospital, i acompanyades per la vostra amabilitat i proximitat”.

Sobre la comunitat, el Papa ha parlat sobre “missió aconseguida plegats, amb una acció comuna, en la qual el do de cadascú troba el seu lloc. No és un treball com tants d’altres: és una missió”.

Després del discurs, el Pontífex ha beneït els pacients, els metges, les infermeres i “totes les persones que treballen en aquest hospital i per a aquest hospital”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!