Homenatge acadèmic al cardenal Narcís Jubany i al Dr. Bonet i Muixí en el centenari del seu naixement

En la commemoració del centenari del naixement del cardenal Narcís Jubany i del Dr. Manuel Bonet i Muixí, les facultats de Filosofia i Teologia de Catalunya han dedicat una sessió especial de la seva tradicional quarta hora dels dimecres a recordar i agrair la figura d’aquests dos preveres tan importants per a l’arxidiòcesi. “El seu ha estat una servei molt preuat a l’Església i al país”, ha manifestat el cardenal Lluís Martínez Sistach, degà president de les facultats. L’actual arquebisbe de Barcelona ha aprofitat l’ocasió per evocar alguns dels records personals que té d’aquests dos capellans als qual va estar tan vinculat, i va servir, en la seva joventut. El cardenal ha expressat també el seu afecte i el seu agraïment per la tasca realitzada per tots dos en la vida i missió de l’Església de Barcelona.

La semblança biogràfica del cardenal Narcís Jubany ha anat a càrrec del Dr. Josep M. Martí Bonet, un dels seus més estrets col·laboradors en els divuit anys que va exercir com a pastor de la diòcesi de Barcelona. A través de tot un seguit d’anècdotes, el director del Museu Diocesà ha dibuixat la figura d’un home senzill i treballador, molt aimant de l’Església i dels capellans, així com de la pròpia terra. “Era una home molt i molt interessant des del punt de vista humà i religiós”, ha acabat dient Martí Bonet, “un pastor plenament conciliar que estimava l’Església amb el mateix amor que estimava la seva mateixa mare”.

El teòleg Josep M. Rovira Bellosa ha glossat la figura de l’altre il·lustre prevere homenatjat en aquesta commemoraciço: el Dr. Manuel Bonet i Muixí. Mn. Rovira Belloso ha destacat també el fet que visqués el Concili Vaticà II anticipadament. “Creure per al Dr. Bonet -ha expressat el teòleg- és obrir-se a la Paraula de Déu que és Crist.” I ha afegit: “El Dr. Bonet posseïa un sentit pastoral afinadíssim, vivia la centralitat de Jesucrist en la vida cristiana.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!