Dimarts 19 de setembre a la tarda, la presó Model de Barcelona ha acollit un acte d’homenatge a sor Genoveva Masip, en el centenari del seu naixement. L’encarregada de presidir l’acte ha estat la consellera de la Presidència al Govern de Catalunya, Laura Vilagrà, que ha destacat la feina incansable de sor Genoveva en favor dels més necessitats: “Retem homenatge a una dona que va treballar incansablement i de manera altruista per als altres. Una dona profundament religiosa i espiritual i, per sobre de tot, una gran humanista. La recordem com li hauria agradat. Reconeixent el seu llegat i tot allò que va representar. Ens calen més Genoveves Masip a la nostra societat per construir un món més just, tolerant i amable.” 

Membres de la congregació de les Filles de la Caritat, de la qual formava part sor Genoveva,  també han participat en l’homenatge, i han aprofitat per remarcar la seva gran tasca al costat de les persones en situació d’exclusió social. Per la seva banda, el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, ha explicat que s’està preparant un llibre que mostrarà tota la trajectòria d’aquesta religiosa. L’acte ha comptat amb la presència de familiars de sor Genoveva i d’altres autoritats. 

La primera voluntària de la presó Model

Sor Genoveva Masip, religiosa de la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül,  va néixer a Sabadell el 19 de novembre del 1923. Va dedicar gran part de la seva vida a visitar les famílies sense recursos de Can Tunis i la Mina, i els presos de la Model, i va ser la primera voluntària de la presó. El 1983 es va centrar en l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, al barri de la Barceloneta, on va fundar i dirigir la Fundació Acollida i Esperança, dedicada a la reinserció social de drogodependents, alcohòlics i malalts de sida. La seva tasca a favor de les persones més necessitades va ser reconeguda amb diverses distincions com la Creu de Sant Jordi, que va rebre el 1992, o el Premi Solidaritat de l’Institut de Drets Humans, que va rebre el 1997. Va morir el 17 de juliol de 2015, quan tenia 91 anys. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!