Històrica declaració de líders religiosos contra l'esclavatge

Inspirats per les nostres confessions de fe, ens hem reunit amb motiu d’una iniciativa històrica i d’una acció concreta: declarar que treballarem plegats per eradicar el terrible flagell de l’esclavatatge modern en totes les seves formes. Són paraules del papa Francesc en un moment que passarà a la història. Per primer cop els líders de les principals religions del món s’han reunit al Vaticà per posar fi a l’esclavatge.

En el Dia Internacional per a l’Abolició de l’Esclavatge ha tingut lloc la signatura de la declaració dels líders religiosos. Amb el Bisbe de Roma, han signat eminents representants ortodoxos, anglicans, jueus, musulmans, budistes i hindús.

El Pontífex ha agraït a tots els líders religiosos el seu compromís a favor dels supervivents del tràfic de persones i a tots els presents en la seva intensa participació en aquest acte de fraternitat.

Com ha dit el Papa, l’explotació física, econòmica, sexual i psicològica d’homes, dones, nens i nenes lliga desenes de milions de persones a la deshumanització i a la humiliació. I ha recordat: “Cada ésser humà és imatge de Déu, Déu és Amor i llibertat que es dóna en relacions interpersonals, així cada ésser humà és una persona lliure. Cadascuna, i totes les persones, són iguals i se’ls ha de reconèixer la mateixa llibertat i la mateixa dignitat. Qualsevol relació discriminant que no respecti la convicció fonamental que l’altre és com un mateix, constitueix un delicte i sempre un delicte aberrant.”

Per això, ha assenyalat, en nom de “tots i cadascun dels nostres credos”, els líders religiosos declaren que “l’esclavatge modern és un crim de lesa humanitat”.

Francesc ha subratllat que malgrat l’esforç de moltes persones, l’esclavatge és un “flagel atroç” i s’emmascara en “aparents costums acceptats”, però que només aconsegueix que les víctimes de “la prostitució, el tràfic de persones, el treball forçat, el treball esclau, la mutilació, la venda d’÷organs, el mal ús de la droga, el treball de nens” s’amagui i que s’agreugi la situació.

El papa Francesc ha cridat totes les persones de fe i els seus líders, als governs i a les empreses a donar suport contra totes les formes modernes d’esclavatge.

En la declaració, promoguda per Global Freedom Network, una organització fundada per catòlics, anglicans i musulmans que cerca eradicar l’esclavatge arreu del món, els líders religiosos es comprometen a dur a terme accions espirituals i pràctiques per arribar al 2020 amb l’eradicació de les formes modernes d’esclavatge per sempre i arreu del món.

Per llegir la declaració cliqueu aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!