Divendres 3 de maig, a les quatre de la tarda, es farà la missa exequial de mossèn Miquel dels Sants Gros i Pujol, prevere de l’Església de Vic i canonge arxiver i director de la Biblioteca Episcopal de Vic. Resident a la Casa Sacerdotal de Vic, ha mort als 91 anys d’edat i 68 de ministeri de prevere. 

Mn. Miquel dels Sants Gros va néixer a Vic el 23 de gener del 1933 i va rebre l’orde del presbiterat el 17 de març del 1956. Exercí el seu ministeri de prevere com a vicari de la parròquia de Santa Maria de Navarcles (1956) i de Sant Feliu de Torelló (1957).

Fou director espiritual del Seminari menor (1965) i vicerector i prefecte de Teologia del Seminari (1977). Va ser nomenat director de la Biblioteca Episcopal i conservador del Museu Episcopal (1978). Formà part de la Comissió d’Art Sagrat i de la Comissió de Sagrada Litúrgia (1984). Fou nomenat canonge del capítol de la catedral (1985), del qual en va ser nomenat canonge arxiver (2005). Actualment, exercia els càrrecs de canonge arxiver i de director de la Biblioteca Episcopal de Vic.

El bisbe de Vic, Romà Casanova, i el presbiteri diocesà han comunicat la mort de mossèn Gros i han convidat a unir-se en la pregària amb esperit de fraternitat en el dol de la diòcesi i dels seus familiars i amics.

A la xarxa social X, altres persones han recordat l’estimat mossèn com el gestor cultural Joan Arimany Juventeny

També l’ha recordat el paleògraf, filòleg i historiador de la cultura Jesús Alturo i Perucho

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!