Joan Rigol i Roig ha mort als 81 anys després d’una llarga trajectòria de compromís polític basat en els valors del seu profund humanisme cristià. Va ser conseller de Treball i de Cultura, així com president del Parlament de Catalunya entre el 1999 i el 2003, i la seva trajectòria política ha estat molt marcada per la seva formació teològica i filosòfica. De fet, era un capellà secularitzat.

Va esdevenir doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya l’any 2008, per la tesi Fonament Teològic de la dignitat de la persona en la filosofia política de Jacques Maritain. I doctor en Filosofia per la Facultat de Filosofia de Catalunya, per la tesi: Amor més enllà de la mort en l’obra filosòfica de Gabriel Marcel.

Un cop apartat de la vida política, va ser president delegat del Patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família del 2005 al 2011, etapa en què va viure la visita del papa Benet XVI per consagrar el temple.

Rigol saludant el rei Joan Carles el 7 de novembre del 2010 a la Sagrada Família. Foto: Agustí Codinach

Joan Rigol també va ser president del Patronat de la Muntanya de Montserrat i conseller de Càritas Barcelona des del 2007, on va formar part i presidir la Comissió Social de l’entitat. Fou membre del Patronat de la Fundació Joan Maragall durant 17 anys, del 2004 al 2021.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!