Ha mort el bisbe Ramon Malla

Ha mort Mons. Ramon Malla Call, bisbe emèrit de Lleida des del 19 de desembre de l’any 1999. Tal com ha comunicat el bisbat de Lleida, la missa exequial se celebrarà dilluns dia 21 d’abril, a les 11.00h. Així mateix, des del mateix divendres 18 d’abril, les seves despulles restaran a la capella del Santíssim de la Catedral de Lleida.

Apunt biogràfic

Mons. Ramon Malla Call, fill de Ramon i Dolors, nasqué el 4 de setembre de 1922, a la Seu d’Urgell.

Estudià al Seminari de la Seu d’Urgell i de Barcelona i fou ordenat prevere a Salamanca, el 19 de desembre de 1948.

També estudià la Llicenciatura en Teologia a la Universitat Pontifícia de Salamanca i Dret Canònic a la Universitat Gregoriana de Roma.

Pastoralment va treballar a la Cúria de l’Arquebisbat de Barcelona, a la Secretaria per a Religiosos i com a capellà de l’hospital de l’Esperança, de Barcelona.

El 24 de juliol de 1968 va ser nomenat bisbe de Lleida, prenent-ne possessió el 26 d’octubre del mateix any. Rebé l’ordenació episcopal el dia següent, 27 d’octubre, a la Santa Església Catedral de Lleida.

A la Conferencia Episcopal Espanyola va ser membre de les següents Comissions: Missions i relació entre les esglésies, Comissió Mixta Bisbes i Superiors Majors, Assumptes Econòmics, Comissió Jurídica i Comissió Mixta de Bisbes i Superiors Religiosos i Instituts Seculars.

Passà a emèrit el 19 de desembre de 1999.


L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!