Ha mort el bisbe Pere Tena

El bisbe Pere Tena ha mort com a conseqüència d’una operació d’urgència, en l’aparell digestiu, que no ha pogut superar. Especialista en Litúrgia, va ser bisbe auxiliar de la diòcesi de Barcelona. Des de l’any 2004 era bisbe emèrit. En un dels últims actes on se’l va poder veure va ser amb motiu d’un acte acadèmic sobre l’exhortació pastoral “Evangelii gaudium”, el 15 de gener, a la Facultat de Teologia de Catalunya. La missa exequial en sufragi de la seva ànima és avui dimarts 11 de febrer, a les 16.30 h a la catedral de Barcelona i es preveu l’assistència d’un gran nombre de bisbes de Catalunya, Espanya i arreu d’Europa. Missa exequial amb transmissió en directe per Ràdio Estel.


Nascut a l’Hospitalet de Llobregat l’any 1928, va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Conciliar de Barcelona i Teologia a la Universitat Gregoriana de Roma. Va ser ordenat sacerdot el 29 de juliol del 1951 a Barcelona. Va ser promotor i primer director del Centre de Patoral Litúrgica. Va crear la revista de Pastoral Litúrgica Phase, una revista de referència internacional en aquest camp.

De l’any 1967 al 1998 va ser professor, degà i president de al Facultat de Teologia. Va simultaniejar els càrrecs amb el de delegat diocesà de Pastoral Sacramental i Litúrgica (1973-1983) i director de l’Institut Superior de Litúrgia (1985-1987). El 1983 va ser nomenat pel Vaticà consultor del Secretariat per a la Unió dels Cristians, i el 1987 sotsecretari de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, càrrecs que va desenvolupar fins al 1993. El 1993 va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona.

Des dels inicis el bisbe Pere Tena ha col·laborat amb el setmanari Catalunya Cristiana. Cada setmana escrivia la seva columna de Litúrgia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!