Tot està aturat al nord del país. La guerra ho ha aturat tot perquè no hi ha ni comunicacions, ni aliments, ni medicines, ni feina, ni funcionen els bancs…”, és el panorama que dibuixen els missioners salesians a Etiòpia.

La regió de Tigre viu incomunicada i bloquejada des de fa dos anys, quan va començar el conflicte entre el Govern federal d’Etiòpia i el regional de Tigre.

Des de l’inici del conflicte, set milions de persones viuen amb por, amenaçades de mort, a causa els combats i bombardejos i necessiten ajuda urgent per viure.

És molt difícil quantificar la xifra de morts i de ferits, però organismes internacionals parlen de 150.000 morts per desnutrició, més de 400.000 afectats per fam i 2,5 milions que han estat forçats a abandonar casa seva.

Les Nacions Unides han qualificat la situació actual de “catàstrofe humanitària incontrolable”. Tigre està bloquejada i silenciada per a l’exterior.

Des del començament del conflicte s’han denunciat greus violacions i abusos contra la població civil, inclosos desplaçaments i retorns forçats, assassinats, segrestos, violència sexual i saquejos

Els missioners salesians tenen quatre comunitats a la regió de Tigre i han interromput les activitats d’educació, formació i serveis socials durant dos anys per centrar l’actuació en l’emergència.

Les necessitats no fan més que augmentar per a la població i estem preocupats per la vida dels nostres germans missioners”, expliquen els salesians des d’Etiòpia.

Els salesians estan al costat de la població des del primer moment. Han obert les instal·lacions per acollir els desplaçats, han compartit la poca ajuda que arribava de l’exterior, han ofert aigua dels seus pous… En aquests dos anys de conflicte, més de 80.000 famílies han rebut ajuda directa d’emergència i amb productes no peribles.

La població viu una tragèdia que poques vegades surt als mitjans de comunicació.

Etiòpia, el segon país més poblat d’Àfrica amb 110 milions d’habitants que ja tenia problemes per alimentar la població abans de la guerra, també s’enfronta a la greu sequera juntament amb els països de la Banya d’Àfrica.

Malgrat la situació, els missioners salesians d’Etiòpia asseguren que “continuarem amb la nostra missió d’educació dels joves allà on puguem malgrat tots els reptes. Ara el que necessitem és pau, la resta vindrà després”.

Des de Missions Salesianes ja s’han enviat gairebé 450.000 euros per pal·liar els efectes del conflicte entre les persones més vulnerables.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!