El viatge no s’acaba mai. Només els viatgers s’acaben. I fins i tot ells poden perdurar en forma de memòria, de record, de relat, de Grans Històries. Quan el viatger s’ha assegut a la sorra de la platja i ha dit: “No hi ha res més a veure”, sabia que no era així. El final d’un viatge no és més que el començament d’un altre. 

S’ha de veure el que no s’ha vist, veure una altra vegada el que ja es va veure, veure a la primavera el que s’havia vist a l’estiu, veure de dia el que es va veure de nit, amb sol al lloc on l’altra vegada plovia, veure el camp de blat tendre, el fruit granat, la pedra que ha canviat de lloc, l’ombra que no hi era. 

Escoltar de nou (temporada número 11), aquest estiu, el programa Grans Històries de Ràdio Estel! Un programa de ràdio d’intercanvi intergeneracional i bidireccional desenvolupat pels alumnes d’infantil i primària del Col·legi FEP Mare de Déu de la Salut (Fundació d’Escoles Parroquials de l’arquebisbat de Barcelona) de Badalona i la gent gran de la residència d’avis Llegat Roca i Pi (Fundació Roca i Pi) de la mateixa ciutat.

Les persones grans, per les seves vivències, experiències, aporten molt a les noves generacions i la comunitat educativa pot aprendre i col·laborar amb elles per tal de satisfer algunes de les seves necessitats, ja siguin socials com afectives. Donar-los hi un rol social i fer-los partícips d’un projecte comunitari, millorar la seva autoestima i salut psicològica.

En una societat com la nostra, caracteritzada per una pèrdua de valors socials i una manca de comunicació intergeneracional, cal establir noves modalitats d’aprenentatge que fomentin el diàleg i la convivència entre generacions.

D’aquesta necessitat neix el programa Grans Històries, que pretén facilitar l’aprenentatge i coexistència entre petits i grans, fomentar el diàleg entre generacions i potenciar l’esperit solidari dels alumnes.

Un programa que, a més d’aportar als alumnes nous coneixements, fomenta el desenvolupament de valors de l’humanisme cristià, hàbits i actituds per tal que totes dues generacions es mirin als ulls, es donin la mà i caminin juntes.

No us perdeu els programes d’aquesta nova temporada amb moltes novetats i sorpreses. Gaudiu i compartiu aquest estiu de les Grans Històries en família! Molt bon estiu en família a totes i tots!

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!