Girona prega per la pau i pels cristians que sofreixen persecució

La diòcesi de Girona, en la vetlla de la Nativitat de la Mare de Déu, s’aplegà en pregària per la pau i especialment pels cristians que sofreixen persecució.

La parròquia de Sant Jaume de Salt, situada en el cor d’un dels municipis gironins amb una major presència multicultural, s’omplí a vessar. La crida feta per la Delegació episcopal de la Pastoral amb Joves fou atesa per centenars de persones de totes les edats. La participació de l’Ajuda a l’Església Necessitada fou clau per garantir l’èxit de la vetlla. El bisbe Francesc Pardo presidí l’acte.

Testimoni punyent

Mireille Al Farah és una jove siriana que actualment resideix a Barcelona. Envoltada del silenci serè dels presents, explicà amb tot detall l’actual situació de les minories cristianes de l’Iraq i Síria i, en general, d’arreu de l’Orient Mitjà. Situació agreujada per la radicalitat islàmica que no dubta a martiritzar els que no accepten les conversió. Precisament el sentit de les pregàries del capvespre a Salt no sols s’adreçaven al Senyor per tal que vetllés pels perseguits, també per demanar la conversió del perseguidors, tot seguint el camí paulí, camí precisament vers Damasc.

La participació musical a càrrec de la Coral Parroquial de Sant Jaume, del grup “Missa de 10” i de la Jove Orquestra Diocesana posà un contrapunt adient a una vetllada de pregària.

Reflexió i benedicció episcopal

El bisbe Francesc, que havia seguit amb la pregària i també amb els silencis incisius tota la vetlla, abans d’impartir la benedicció amb el Santíssim, va apuntar unes breus reflexions.

Es referí al testimoni martirial dels cristians de l’Orient Mitjà i va lamentar una indiferència i uns silencis greus del món, especialment de part d’aquells països de cultura cristiana. Finalment es va referir al testimoni de la pregària que cal mantenir amb fe i confiança, amb la seguretat que seran ateses. L’acte finalitzà amb la benedicció del Santíssim.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!