Gira històrica de l'Escolania de Montserrat a la Xina

L’Escolania de Montserrat realitzarà, entre el 23 de febrer i el 10 de març, una gira històrica a la Xina. Convidada per un gestor cultural xinès arran de l’èxit assolit als Estats Units –el març de 2014, amb les actuacions a Nova York i Washington-, el cor montserratí oferirà els dos concerts principals a les ciutats de Beijing i de Shanghai, concretament en els auditoris National Centre for the Performing Arts i el Shanghai Oriental Art Center, els més importants del país.

Aquest viatge a la Xina és una realitat gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull, la multinacional Fluidra dedicada al desenvolupament d’aplicacions per a l’ús sostenible de l’aigua, la Fundació Lluís Carulla i la Fundació DAMM. Durant l’estada al país asiàtic, l’Escolania també farà visites culturals, com fa habitualment en les seves sortides internacionals.

El programa dels concerts, que dirigirà Llorenç Castelló, acompanyat al piano per Vicenç Prunés, inclourà cançons populars catalanes, música de Montserrat, peces internacionals i algunes cançons populars xineses. Per preparar, precisament, les peces en llengua xinesa, els escolans estan rebent classes de pronunciació de xinès.

Dissabte 21 de febrer: Jornada de Portes Obertes

L’Escolania celebrarà dissabte 21 de febrer una nova Jornada de Portes Obertes. Aquesta diada festiva està pensada especialment per a nois que estiguin cursant actualment de 1r a 3r de Primària, i les seves famílies. La direcció del centre recomana, per això, que el primer contacte amb l’Escolania es produeixi abans del 3r de Primària, ja que, com més aviat ho facin, “se’ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser clau per aconseguir uns resultats òptims a l’hora d’entrar a formar part de l’Escolania”, assegura el P. Sergi d’Assís Gelpí, prefecte de l’Escolania.

L’onzena edició de la Jornada de Portes Obertes a l’Escolania començarà el dissabte 21 de febrer, a les 10 h, amb una xocolatada al poliesportiu del centre. A continuació, els propis escolans són els encarregats d’oferir una visita guiada per les dependències de l’edifici a cadascuna de les famílies interessades. Durant el matí també es farà una reunió informativa als pares, i paral·lelament una activitat musical per als més petits que realitzaran els escolans. Per acabar, l’Escolania cantarà un motet polifònic, la Salve Regina i el Virolai a la Basílica de Santa Maria. La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar, s’ha de fer prèviament a través del web www.escolania.cat o trucant al telèfon 93 877 77 67.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!