Gil Tamayo diu que està al servei "de tota la societat plural" i defensa la transparència

El nou secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, s’ha incorporat aquest dijous al matí a la plenària de l’organisme, que el va elegir dimecres amb 48 vots en primera votació. En una conferència de premsa, Gil Tamayo ha assegurat que la seva nova tasca està al servei de l’Església i de tot la societat espanyola, ”que és plural i formada per ciutadans que tenen dret a la informació”. Seguint la línia del Papa Francesc, el secretari general de l’Episcopat espanyol ha recordat que l’Església està ”sobretot al costat dels pobres i necessitats, arribant fins i tot moltes vegades que la societat els abandona”. Gil Tamayo, sense confirmar-ho explícitament, ha confirmat que les seves responsabilitats inclouen també la feina de portaveu, i ha defensat la transparència i la transmissió de l’Evangeli ”en positiu i amb honestedat”.

I el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha valorat aquest matí per a Ràdio Estel la figura de José María Gil Tamayo, de qui ha dit que ”és un home dialogant, amb bones relacions amb els bisbes de Catalunya i amb capacitat d’entendre la realitat catalana”. També ha qualificat de positiu que no sigui bisbe, perquè ”quan parla en nom de l’Episcopat, no compromet tant els bisbes”.

José María Gil Tamayo, prevere i periodista, va néixer l’any 1957 a la localitat extremenya de Zalamea de la Serena. Entre els anys 1998 i 2001, va ser director del Secretariat de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació. Més recentment, després de la renúncia de Benet XVI i abans de la celebració del conclave, Gil Tamayo va treballar com a portaveu per als mitjans de comunicació en llengua espanyola. És llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat de Navarra i, des de l’octubre de 2006, és consultor del Consell Pontifici per a les Comunicacions Socials.

Perfil complet

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!