Divendres 25 de març, solemnitat de l’Anunciació, el papa Francesc farà un acte solemne de consagració de la humanitat, especialment de Rússia i Ucraïna, al Cor Immaculat de Maria.

Aquesta celebració tindrà lloc en el context d’una celebració de la Penitència, a la basílica de Sant Pere, a les 17.00. L’acte de consagració està previst entorn de les 18.30.

Amb motiu d’aquest acte, el Papa ha escrit una carta a tots els bisbes del món perquè s’uneixin a aquesta consagració.

“En aquesta hora fosca, l’Església està fortament cridada a intercedir davant del Príncep de la pau i a ser a prop de tots els qui pateixen en carn pròpia les conseqüències del conflicte”

Recollint les nombroses peticions del Poble de Déu, el Pontífex ha decidit encomanar de manera especial a la Mare de Déu les nacions en conflicte, Rússia i Ucraïna, amb una consagració de la humanitat al Cor Immaculat de Maria.

“Vol ser un gest de l’Església universal, que en aquest moment dramàtic porta a Déu, per mediació de la seva i nostra Mare, el crit de dolor dels qui pateixen i imploren la fi de la violència”

Per això, convoca el mateix divendres 25 els sacerdots, religiosos i fidels a la pregària comunitària en els llocs sagrats, “perquè el Poble sant de Déu elevi la súplica a la seva Mare de manera unànime i apressant”.

Amb la carta, el Pontífex ha enviat també el text de la pregària de consagració, per poder recitar-la durant aquest dia, en unió fraterna.

Igualment, el Papa agraeix a tots aquells que estan responent amb “gran generositat a les meves crides a la pregària, al dejuni i a la caritat”.

D’altra banda, l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, ha agraït l’acollida als refugiats d’Ucraïna i convida a unir-se a l’acte de consagració al Cor Immaculat de Maria de Rússia i Ucraïna.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!