Amb el lema “Generar esperança”, l’Església celebra el 4 de juny, solemnitat de la Santíssima Trinitat, la Jornada Pro Orantibus, dedicada a la vida contemplativa

Els bisbes de la Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada de la Conferència Episcopal Espanyola ressalten, en el seu missatge per a aquesta jornada, que en l’“horitzó lluminós” de la vida contemplativa hi ha “generar esperança”.

Aquest lema posa el focus en l’esperança davant d’una realitat en la qual “no és difícil trobar motius per a la tristesa i el desànim: cada dia ens despertem amb notícies de violència, injustícia, egoisme, exclusió, pobresa i sense sentit”.

També, a una escala més personal, “quan mirem amb sinceritat el nostre interior i el conjunt de les nostres relacions, xoquem amb ferides que ens poden anar endinsant a poc a poc en un desànim paralitzant”.

Els bisbes lamenten que “aquesta percepció amarga” sembla que ha contagiat fins i tot els més joves, entre els quals també es detecten “altes dosis de desmoralització i abatiment, i fins i tot un augment preocupant de suïcidis”.

I recorden que als joves s’adreça sovint el papa Francesc per “instar-los a l’esperança”.

Els prelats fan una crida a pregar pels germans i germanes de vida contemplativa i que esdevenen “paràbola de l’esperança última per a l’Església i per a tota la humanitat”

En la Jornada Pro Orantibus, el missatge episcopal convida a apropar-nos a la vida contemplativa, “amb la finalitat de compartir entre tots els consols i les fatigues dels homes i dones d’aquesta terra” i per comprometre’ns en la generació d’esperança.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!