L’any 2020, any marcat per la pandèmia, la Fadrinalla de Gràcia va proposar a la Comunitat de l’Oratori l’elaboració d’un pessebre de grans dimensions al claustre perquè pogués ser visitat amb unes millors condicions sanitàries, ja que es faria a l’aire lliure. D’aquesta manera naixia un projecte que en poc temps ha tingut el reconeixement de milers de persones que any rere any el visiten i el gaudeixen per la seva característica construcció artesanal.

Seguint la tradició, ha estat realitzat a partir d’elements naturals i tradicionals del pessebre català, com ara el suro, la molsa, les branques, el guix, les figures de fang…, que inevitablement ens traslladen al que s’ha fet sempre a casa, tot i que, segurament, aquest tingui una dimensió més gran, aprofitant l’ampli espai que el claustre ens ofereix i que agraïm de tot cor.

Enguany, per celebrar l’efemèride dels 800 anys de la creació del que es considera el primer pessebre realitzat per sant Francesc d’Assís a Greccio (Itàlia) hi trobareu molts animals i la famosa cova, així com algun detall que ens trasllada a aquest moment històric.

També commemorem el 350è aniversari de l’Oratori de Barcelona reproduint la seva icònica plaça, testimoni a la vegada de la memòria contra les guerres en aquests temps convulsos, ara que es commemoren els 85 anys del fatídic bombardeig feixista.

Així mateix, aquest any no hi ha riu, però hi podreu veure algunes de les fonts més emblemàtiques de la nostra estimada vila de Gràcia que ens fan pensar en l’estalvi hídric i les restriccions per la sequera.

A més, podreu gaudir de la Neulada de Gràcia, que guarneix l’església de l’Oratori amb més de 600 neules retallades i enfilades a mà, un fet únic a Catalunya, seguint una antiga tradició molt poc conservada a la ciutat de Barcelona i que és pionera al districte de Gràcia.

Així doncs, us convidem a gaudir del pessebre clàssic i de la Neulada de l’Oratori de Gràcia de dilluns a dissabte, d’11.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.30, i els diumenges i vigília de festius, d’11.30 a 13.30 fins al 2 de febrer del 2024 (només tancarà els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener) i a participar al joc del veig-veig, un altre clàssic dins del nostre pessebre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!