El papa Francesc ha nomenat el sacerdot franciscà P. Bruno Varriano nou bisbe auxiliar del Patriarcat Llatí de Jerusalem a Terra Santa. Ho ha anunciat aquest dimarts la Santa Seu, que ha explicat que el Pontífex ha elegit aquest nou bisbe, de 52 anys, d’origen brasiler però amb nacionalitat italiana. 

Tan bon punt s’ha conegut la notícia, el patriarca llatí de Jerusalem, el cardenal Pierbattista Pizzaballa, ha emès un comunicat per mostrar la seva satisfacció amb aquesta decisió, ja que com ha dit, “Bruno Varriano ja va exercir durant molts anys el ministeri sacerdotal a l’Orient”. Pizzaballa ha desitjat al bisbe electe un gran èxit en aquesta nova etapa, i ha recordat que el P. Bruno Varriano continuarà la seva missió com a vicari patriarcal a l’illa de Xipre. 

Un franciscà amb llarga trajectòria a Orient

Nascut el 25 de setembre del 1971 al Brasil, el P. Bruno Varriano va fer la professió solemne als Frares Menors Franciscans l’any 2003, un any després de diplomar-se en Formació Bíblica a la Facultat de Ciències Bíbliques i Arqueologia de Jerusalem. El 2009, va obtenir la llicenciatura en Psicologia a la Pontifícia Universitat Salesiana de Roma, i entre el 2013 i el 2022 ha estat el rector de la basílica de l’Anunciació de Natzaret. Des del 2022, a més, ocupa el càrrec de vicari patriarcal de Xipre. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!