“Acceptant la invitació de les autoritats civils i eclesials, el papa Francesc farà un viatge apostòlic a Hongria del 28 al 30 d’abril, visitant la ciutat de Budapest.” D’aquesta manera ha anunciat el director de l’oficina de premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni, la propera cita internacional del Pontífex.

Serà el viatge número 41 de Francesc a l’exterior i durant un programa de tres dies saludarà refugiats i pobres, així com nens de l’Institut Beat Lászlo Batthyány-Strattmann.

Com és costum, el Papa s’adreçarà a les autoritats, a la societat civil i al cos diplomàtic, a joves, bisbes, preveres, diaques, consagrats, seminaristes i agents pastorals, i a representants del món acadèmic i cultural.

Francesc ja havia fet una parada breu a la capital del país, Budapest, per celebrar la missa de cloenda del 52è Congrés Eucarístic Internacional, el 12 de setembre del 2021, camí d’Eslovàquia.

El Papa també havia mostrat la seva proximitat amb els fidels hongaresos durant la seva visita a Romania, quan va celebrar la missa al popular lloc de pelegrinatge Csíksomlyó (Sumuleu Ciuc) a la regió de Transsilvània.

Més de la meitat dels hongaresos són cristians i almenys el 37% de la població s’identifica com a catòlica

El lema escollit per a aquest viatge és “Crist és el nostre futur” i l’element central del logotip és el pont de les Cadenes de Budapest, el pont sobre el Danubi més antic d’Hongria. Símbol de la capital i del país, es va construir originalment per unir les ciutats de Buda i Pest, i pretén evocar el pensament, recordat diferents cops pel Papa, de la importància de bastir ponts entre les persones.

Entre els dos pilons del pont figuren els colors vaticans (groc i blanc) i els colors nacionals hongaresos (vermell, blanc i verd). El logotip està envoltat per un cercle que simbolitza l’Eucaristia, però també el món redimit per Crist.

A la part esquerra del cercle, una creu recorda el discurs pronunciat pel Papa el 12 de setembre del 2021 a Budapest, on desitjava que la creu esdevingués un pont entre el passat i el futur. A la part dreta del cercle, el lema: “Crist és el nostre futur” i el papa Francesc a Hongria del 28 al 30 d’abril del 2023.

Com ha destacat l’arquebisbe d’Esztergom-Budapest, primat d’Hongria, el cardenal Peter Erdö, “el del 2021 va ser un esdeveniment internacional: hi van anar pelegrins, bisbes, sacerdots i fidels de 83 països. Aquest cop, però, Francesc s’adreça als hongaresos, al nostre poble, a la nostra Església local. I això ens omple d’honor i alegria”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!