Avui divendres comença la visita del papa Francesc a Hongria amb el lema Crist és el nostre futur i que durarà fins al diumenge 30.

Es tracta del 41è viatge apostòlic a l’estranger del Pontífex, amb la intenció de dur un missatge d’esperança en un context europeu de guerra, ja que el conflicte a Ucraïna provoca un gran patiment a la frontera nord-est de la nació.

Des del començament de la guerra, prop d’un milió de refugiats han passat per Hongria cap a Europa, on han rebut ajuda i part d’ells s’hi ha quedat.

Aquest és el segon cop que Francesc visita Hongria. El 2021 hi va anar per presidir la missa de cloenda del 52è Congrés Eucarístic Internacional, un esdeveniment que va aplegar fidels d’uns 83 països. Ara, el Papa torna a Budapest per visitar l’Església local i la gent del país.

Entre els actes previstos hi ha una trobada amb migrants i pobres, un altre amb nens cecs i amb discapacitats, així com reunions amb les autoritats civils i el cos diplomàtic, el clergat i els joves.

Francesc celebrarà la missa per als fidels hongaresos, resarà el Regina caeli i tindrà l’habitual trobada privada amb els jesuïtes del país.

També hi ha programada una trobada amb la comunitat gregocatòlica.

Hongria té diferents sants, molts del quals provenen d’orígens nobles. Segons el director de l’oficina de premsa vaticana, Matteo Bruni, comprendre els exemples de santedat d’Hognria “permetrà a qui segueixi el viatge del Sant Pare conèixer i compartir el nostre destí”.

Entre els temes que el Papa destacarà, ha explicat Bruni, sens dubte hi seran presents el patiment i la crida a la pau.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!