El nou llibre de Francesc Torralba, Benaurances per a agnòstics, s’ha presentat a la parròquia de Santa Anna – Hospital de Campanya, la casa on les benaurances s’encarnen en el dia a dia, tal com ha destacat l’editor de Fragmenta, Ignasi Moreta.

El llibre parteix d’un diàleg ficcionat entre un creient, el Francesc, i un agnòstic, el Guillem, dos amics d’infància que es retroben al cap dels anys. A Santa Anna, el diàleg s’ha fet entre dos creients, Francesc Torralba i Xavier Morlans, que comparteixen la urgència i la necessitat de trobar nous llenguatges per fer avinents al món d’avui les grans raons de la fe cristiana.

Foto: Agustí Codinach

“El més interessant és crear un camp d’intersecció on trobar-nos, escoltar-nos i mirar de poder explicar allò que creiem”, ha remarcat Francesc Torralba i, en aquest mateix sentit, ha parlat de la necessitat d’un llenguatge pont que ens permeti connectar amb els altres. També ha recordat, com ens va dir en una entrevista que li vam fer el 5 d’abril, que les benaurances són un programa de felicitat, amb el benentès que la felicitat plena, aquí a la terra, no existeix. “La felicitat perfecta és fora del nostre abast”, ha remarcat el filòsof i teòleg davant d’un auditori nombrós aplegat a Santa Anna el dimecres 22 de maig.

Xavier Morlans, capellà i teòleg, ha posat en valor que Francesc Torralba dignifica el gènere de la conferència i ha citat diversos llibres de diàleg entre creients i agnòstics, com el que Torralba i Vicenç Villatoro van compartir en forma de cartes creuades: Amb Déu o sense. Quaranta cartes creuades (Fragmenta). Un gènere, ha dit Torralba, “que l’he conreat i que m’estimula molt intel·lectualment”.

Villatoro, que havia de participar presencialment en l’acte, finalment ho ha fet a través d’un vídeo en què ha parlat de les característiques del diàleg, que no ha de ser proselitista ni partir d’una superioritat, sinó de la humilitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!