En un ambient de gran simpatia i amistat perquè es van conèixer des de fa anys, ha tingut lloc aquest dimecres una trobada entre el papa Francesc i el president del Brasil, Luiz Inázio Lula da Silva.

Una nota de premsa vaticana informa que “durant les converses cordials s’ha expressat satisfacció per les bones relacions entre el Brasil i la Santa Seu, tot subratllant la bona cooperació entre l’Església i l’Estat de cara a promoure els valors morals i el bé comú”.

La reunió ha servit per a “un intercanvi positiu de punts de vista sobre la situació sociopolítica a la regió” i s’han tractat alguns temes d’interès comú “com la promoció de la pau i la reconciliació, la lluita contra la pobresa i la desigualtat, el respecte als pobles indígenes i la protecció del medi ambient”.

Francesc, amb el president cubà / © Vatican Media

D’altra banda, aquest dimarts el Papa també s’ha trobat amb el president de Cuba, Miguel Díaz-Canel Bermúdez. Tots dos han parlat sobre la importància de les relacions diplomàtiques entre el Vaticà i Cuba, recordant la històrica visita de Joan Pau II el 1998.

En la trobada s’ha parlat sobre la situació del país i la contribució de l’Església, especialment en l’àmbit de la caritat.

Entre els temes tractats destaca la importància de promoure sempre el bé comú.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!