“Què significa ‘fer sínode’? Significa ‘caminar junts’, en la mateixa direcció. I això és el que Déu espera de l’Església del tercer mil·lenni.”

Amb aquesta afirmació, el papa Francesc inicia el Vídeo del Papa del mes d’octubre, amb la intenció de pregària per una Església sinodal “oberta a tothom”, que el Pontífex confia a l’Església a través de la Xarxa de Pregària del Papa.

En el vídeo, Francesc recorda que una Església amb estil sinodal és una Església que escolta, que sap escoltar més que sentir.

PAPA FRANCESC

“No es tracta de recollir opinions, ni de fer un parlament. El Sínode no és una enquesta, es tracta d’escoltar el protagonista, que és l’Esperit Sant, es tracta de pregar. Sense pregària no hi haurà Sínode”

El Papa demana aprofitar aquesta oportunitat per ser una Església de proximitat i que sigui “ un lloc de solidaritat, de fraternitat i d’acollida”.

La intenció de pregària del papa Francesc arriba en un punt d’inflexió en el camí sinodal que va començar el 2021 i acabarà el 2023.

Finalitzada l’etapa inicial en la qual les Esglésies particulars, conferències episcopals i altres realitats eclesials han reflexionat a partir del document preparatori, s’ha inaugurat l’etapa continental.

En aquesta fase, a partir del treball d’escolta que han fet les Esglésies particulars i el discerniment dels pastors de les conferències episcopals, la secretaria general del Sínode està elaborant un document de discerniment per al Poble de Déu després d’una reflexió acurada sobre els fruits de l’etapa anterior.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!