En el Vídeo del Papa del mes d’agost, Francesc demana “perquè els petits i mitjans empresaris, durament afectats per la crisi econòmica i social, trobin els mitjans necessaris per continuar la seva activitat al servei de les comunitats en les quals viuen”.

“Com a conseqüència de la pandèmia i les guerres, el món s’enfronta a una greu crisi socioeconòmica”, diu el Papa i assenyala que els petit i mitjans empresaris són uns dels principals afectats.

Segons dades del Banc Mundial del 2021, un de cada quatre empreses va perdre la meitat del seu volum de vendes a causa de la pandèmia a nivell global

A més, les ajudes públiques són febles precisament on més es necessiten: als països pobres i per a les petites empreses.

En aquest sentit, el Papa elogia els qui “amb valor, esforç i sacrifici, inverteixen en la vida generant benestar, oportunitats i treball”.

Entre els petits i mitjans empresaris hi ha els qui regenten un comerç, un restaurant o un taller. Però també aquells que es dediquen a tasques de neteja o transport, els artesans, entre tants d’altres.

PAPA FRANCESC

“Ells són els que no surten a les llistes dels més rics i poderosos i, malgrat les dificultats, creen llocs de treball mantenint la seva responsabilitat social”

Segons el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el P. Frédéric Fornos, “les crisis que vivim són, com diu el Papa, un moment ‘Noè’, una oportunitat per construir alguna cosa diferent”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!