Per a aquest mes de maig el Vídeo del Papa convida a pregar pels moviments i grups eclesials, als quals defineix com “la riquesa de l’Església”.

En aquesta ocasió, la reflexió de Francesc considera que aquests moviments i grups “renoven l’Església amb la seva capacitat de diàleg al servei de la missió evangelitzadora”. El vídeo explica fragments de les seves vides en contextos molt diferents.

Els moviments eclesials estan formats per persones compromeses amb l’apostolat amb un carisma propi que l’Esperit Sant distribueix per al bé comú de l’Església

Majoritàriament estan formats per fidels laics i els uneix la recerca a una trobada personal amb Crist, alhora que els anima a dialogar amb els homes i dones d’avui, al servei de l’anunci de l’Evangeli.

Com explica el Papa, aquests moviments i grups eclesials troben “formes noves de mostrar l’atractiu i la novetat de l’Evangeli”.

En el vídeo, Francesc subratlla la necessitat de romandre “en harmonia amb l’Església” i convida els moviments a treballar sempre al servei dels bisbes i de les parròquies.

PAPA FRANCESC

“El perill és la temptació de tancar-se en un mateix. Manteniu-vos sempre en moviment, responent a l’impuls de l’Esperit Sant, als desafiaments, als canvis del món d’avui”

El Vídeo del Papa de maig s’ha fet amb la col·laboració del Dicasteri per als Laics, la Família i la vida. La sotssecretària d’aquest Dicasteri, Linda Ghisonim, assegura que “els moviments eclesials són un gran do per a l’Església en les societats actuals”.

En aquest sentit, destaca que aporten una creativitat que es renova contínuament pe donar testimoni: “Són realitats internacionals, intergeneracionals, plurivocacionals, amb un potencial formatiu provat i són cridades a no tancar-se mai en elles mateixes, sinó a viure la seva vocació i missió autènticament eclesials.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!