El Vídeo del Papa del novembre s’adreça als més petits, els nens i nenes que són oblidats, que pateixen diàriament el rebuig, la indigència, la pobresa i tot tipus de conflicte, sense una oportunitat real de creixement i desenvolupament i sense accedir a drets bàsics.

Francesc recorda que “són condicions molt semblants a l’esclavitud”, en referir-se als milions de nens i nenes que pateixen sota aquestes circumstàncies, sota un “sistema que els adults hem construït”.

El missatge de El Vídeo del Papa clama pels drets fonamentals dels nens i demana pregar perquè accedeixin als serveis més bàsics i al caliu i amor d’una família: “No podem permetre més que se sentin sols i abandonats; necessiten poder rebre una educació i sentir l’amor d’una família per saber que Déu no els oblida.”

Unicef subratlla que 1.000 milions de nens al món viuen en una pobresa multidimensional (no tenen accés a l’educació, la salut, l’habitatge, l’alimentació, la sanitat o l’aigua) i calcula que 153 milions de nens són orfes. D’altra banda, l’Alt Comissionat per als Drets Humans de l’ONU va manifestar en una carta recent que “a finals de l’any passat, més de 450 milions de nens, un de cada sis, vivien en una zona de conflicte, la xifra més alta en 20 anys. Una xifra rècord de 36,5 milions de nens van ser desplaçats de casa seva com a conseqüència de conflictes, violència i altres crisis”.

Francesc insisteix en assenyalar que “són éssers humans amb un nom, amb un rostre propi, amb una identitat que Déu els ha donat” i, com a tals, els adults no podem tancar els ulls. Per al Papa, “un nen abandonat és culpa nostra”, no podem permetre més que se sentin sols.

El pare Frédéric Fornos, s.j., director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, comenta que, en aquest mes, “Francesc ens obre els ulls, orelles i cor a milions de nens i nenes oblidats, que pateixen en silenci als carrers, en treballs foscos, víctimes de la violència i de la guerra, migrants i refugiats. Davant de la indiferència o la impotència podem pregar”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!