El Papa ha assegurat que “la destrucció del medi ambient és una ofensa a Déu”. Ha estat dijous 16 de maig durant una audiència amb els membres de les Acadèmies Pontifícies de Ciències i de Ciències Socials, que participen en una trobada amb el lema De la crisi climàtica a la resiliència climàtica.

Francesc ha plantejat un dilema en forma de doble pregunta: “Estem treballant per una cultura de la vida? O per una cultura de la mort? És una ofensa contra Déu, un pecat que no és només personal, sinó també estructural. Sovint les dones no disposen del mateix accés als recursos que els homes. En canvi, les dones són també potents agents de resiliència. La reestructuració i reducció del deute, juntament amb el desenvolupament d’una nova carta financera global abans del 2025, poden ser una ajuda molt vàlida per contenir el canvi climàtic.”

“Estem treballant per una cultura de la vida? O per una cultura de la mort?”

La cimera de les acadèmies de les Ciències i les Ciències Socials reuneix també alcaldes i governadors a la Casina Pius IV de Roma. 

D’altra banda, el Pontífex ha dit també dijous que “els joves poden millorar les relacions entre catòlics i ortodoxos”. Ha estat en aquest cas durant una reunió amb l’Apostolikì Diakonia de l’Església de Grècia, un bisbe ortodox grec davant del qual ha elogiat les iniciatives dutes a terme des de fa vint anys juntament amb el Comitè Catòlic per a la Col·laboració Cultural del Dicasteri per a la Promoció de la Unitat dels Cristians.

“Precisament els joves”, ha dit el Papa, “sostinguts per l’esperança que es fonamenta en la fe, poden trencar les cadenes formades per ressestiments, incomprensions i prejudicis que, durant segles, han mantingut presoners catòlics i ortodoxos, impedint-los que es reconeguin com a germans units en la diversitat”.

Finalment, el Sant Pare ha assegurat que “l’esport és una competició genuïna no corrompuda per altres interessos”. Ho ha dit en un missatge adreçat als participants en la Conferència Internacional sobre Esport i Espiritualitat titulada Posant la teva vida en joc

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!