Amb motiu de la festa de Sant Francesc d’Assís s’ha presentat La Carta, un llargmetratge documental sobre el poder de la humanitat per aturar la crisi ecològica.

La pel·lícula explica la història del viatge a Roma de diferents líders compromesos en primera línia de la cura de la casa comuna, per dialogar sobre l’encíclica Laudato Si amb el papa Francesc.

El diàleg exclusiu amb el Papa, inclòs al documental, ofereix una visió reveladora de la història personal de Francesc i històries mai vistes des que va esdevenir Bisbe de Roma

Els protagonistes del film són un líder indígena de l’Amazones, un refugiat climàtic i estudiant del Senegal, un activista juvenil de l’Índia i un equip de científics dels Estats Units (marit i muller), en representació de les veus que sovint no se senten en el diàleg global sobre el nostre planeta.

A través de la seva trobada transformadora amb el Papa i entre ells, troben una nova esperança per a la nostra casa comuna.

El cardenal Raniero Cantalamessa, predicador de la Casa Pontifícia, apareix a la pel·lícula i ofereix una perspectiva única per entendre les arrels franciscanes del missatge de l’encíclica Laudato Si.

La Carta és presentada per YouTube Originals i és el primer cop que una pel·lícula amb un Papa està disponible de forma gratuïta a través d’un servei de streaming.

El tràiler i el film complet estan disponibles al canal de Youtube Originals i poden ser emprats per a articles periodístics

Produïda per l’equip guanyador de l’Oscar Off the Fence (My Octupus Teacher) en col·laboració amb el Moviment Laudato Si, la pel·lícula ha estat dirigida per Nicolas Brown, guanyador d’un Emmy.

La Carta s’ha fet en col·laboració amb el Dicasteri de Comunicació i el Dicasteri per al Servei del Desenvolumapent Humà Integral.

Diàlegs sobre el planeta

El documental s’ha presentat en roda de premsa amb el prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el cardenal Michael Czerny, el mateix dia que entrava en vigor oficialment l’adhesió de la Santa Seu i de la Governació de la Ciutat del Vaticà a la Convenció de l’ONU sobre el Canvi Climàtic i els Acords de París.

El cardenal ha destacat que a la Laudato Si el Papa vol entrar en diàleg “amb tots els habitants del planeta Terra, la nostra casa comuna. La crisi mediambiental no és un problema que concerneix només els catòlics. Ens concerneix a tots, ara i per a les generacions futures”.

En aquest sentit, ha destacat que la pel·lícula és un crit d’alarma: cal actuar junts i ara.

En la presentació també hi ha intervingut el president del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic, Hoesung Lee, el qual s’ha centrat en la importància de l’aliança entre la fe i la ciència per frenar els nombrosos riscos relacionats amb el canvi climàtic.

De la seva banda, el director Nicolas Brown, ha explicat l’estructura del documental i ha comentat que el repte més greu per a la humanitat és afrontar el problema del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Una altra participant a la roda de premsa ha estat la presidenta de la junta directiva del Moviment Laudato Si, Lorna Gold, que ha recordat que el missatge del Papa és per a tothom.

Finalment, un dels protagonistes de la pel·lícula, el cacic Odair Dadá Borari, cap general del territori indígena Maró, al Parà (Brasil), ha subratllat una prioritat: defensar el territori amazònic.

CACIC ODAIR DADÁ BORARI

“Parlo en nom de la selva i dels pobles indígenes per exigir justícia. Espero que els presidents de tots els països puguin unir esforços per trobar una solució i defensar l’Amazònia”

Segons aquest representant indígena, cal esperar que el nou president del Brasil pugui construir una “nova política” en la qual no hi hagi lloc per a la destrucció de la selva.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!