Francesc escriurà una carta als cristians iraquians

He parlat de la nostra situació, com a iraquians i com a cristians, i li he demanat que escrivís una carta per enviar a la meva comunitat, per confirmar-los en la fe i l’esperança, igual que sant Pau, davant dels fidels, en els primers dies de l’Església. I ell ha respost immediatament dient que ho farà amb molt de gust. Són les paraules del patriarca caldeu de Bagdad i president de la Conferència Episcopal Iraquiana, Louis Raphael I Sako, que s’ha reunit amb el papa Francesc al Vaticà.

Mons. Sako ha parlat d’una “gran trobada” en presència d’un “home de Déu que li dóna la benvinguda amb un somriure i amb la cura d’un pastor”. A la trobada s’ha tractat la situació dramàtica de la comunitat cristiana i de l’Iraq, escenari de la violència sagnant de les milícies de l’Estat Islàmic. Centenars de milers de fidels fugen de casa seva, moltes famílies estan desesperades i allotjades en centres d’acollida.

El patriarca caldeu també ha posat en relleu la importància d’una visita del Papa “si és possible”: “Nosaltres, en la nostra comunitat, estem patint i necessitem el seu suport. Necessitem la proximitat de tota l’Església.” Francesc vol visitar l’Iraq, afegeix el patriarca, “però ell sap que el seu viatge depèn de la situació actual, encara que té bona voluntat i vol estar a prop dels qui pateixen”.

Segons Mons. Sako, el Bisbe de Roma “és un pastor que sent les dificultats de les persones, és un home de misericòrdia que no condemna, però ajuda”. A més, està d’acord que els cristians “són un missatge de pau i convivència al Pròxim Orient i un signe positiu per a tothom”.

Una visita del Papa seria “un miracle, un canvi total que eliminaria la distància”, el fet d’estar “aïllat i oblidat”. Mentrestant, ha dit el patriarca, “continuem la nostra feina per la pau, l’esperança i la reconciliació” a l’Iraq i a tota la zona, confortats per les paraules de “reconciliació, l’amor i el perdó” de Francesc. “Ell m’ha dit que saludarà tothom i pregarà per l’Iraq i tota la seva gent.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!