El cirurgià que ha operat al papa Francesc aquest dimecres, Sergio Alfieri, ha confirmat als periodistes que “tot ha sortit bé, està conscient, despert i fins i tot ha fet broma” després de la intervenció.

El Dr. Alfieri ha explicat que l’operació digestiva, de tres hores de durada, s’ha desenvolupat “sense complicacions” i que el Papa no té “altres malalties”.

 La intervenció quirúrgica amb anestèsia total s’ha hagut de fer a causa d’una hèrnia abdominal

El cirurgià ha comentat que se li han pogut retirar les adherències produïdes per operacions anteriors. També ha confirmat que “l’operació s’ha fet amb anestèsia general” per atacar una hèrnia incisional”.

Sergio Alfieri ha dit que aquesta hèrnia havia provocat que el Sant Pare “hagi patit, els últims mesos, una dolorosa i progressiva síndrome suboclusiva intestinal”, cosa que augmentava el risc d’obstrucció en els budells.

Segons el cirurgià, a causa de l’edat del Papa, “prendrem totes les precaucions” i decidirem en els propers dies com gestionar la seva recuperació postoperatòria.

 El director de la sala de premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni,  ha confirmat que, “com a mesura de prevenció, queden suspeses totes les audiències del Pontífex fins diumenge de la setmana vinent, dia 18 de juny”.

Alfieri és el mateix cirurgià que va operar el Pontífex d’estenosi diverticular simptomàtica de colon el juliol del 2021. Com ha subratllat, “el Sant Pare mai no ha tingut un problema amb l’anestèsia general, ni avui ni fa dos anys; cap problema en cap de les dues ocasions”.

El doctor també ha volgut agrair la tasca de tot el personal de l’Hospitl Gemelli per la seva dedicació, professionalitat i treball ardu.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!