“Us vull agrair l’acollida rebuda i tot el treball fet per preparar aquesta visita”, ha dit el Papa després de la celebració de la missa al Mausoleu John Garang abans de marxar del Sudan del Sud, en una visita que l’ha portat a aquest país com a “pelegrí de pau i reconciliació”.

Francesc també ha agraït als sud-sudanesos “la vostra estimació, la vostra fe, la vostra paciència i l’esforç que oferiu a Déu sense desanimar-vos, sabent com tirar endavant”.

PAPA FRANCESC

“Gràcies per haver vingut al meu encontre, malgrat les dificultats del viatge, que de vegades ha durat dies”

En el seu comiat, el Papa ha recordat la figura de Josefina Bakhita, “la qual va transformar el patiment suportat en esperança”.

Parafrasejant Benet XVI, el Pontífex ha deixat als sud-sudanesos la paraula “esperança” com un do per “compartir, com una llavor que dona fruit”.

A aquesta esperança el Papa ha associat la pau i també ha agraït a l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, i a Iain Greenshields, moderador de l’Església d’Escòcia, l’acompanyament en aquest viatge al Sudan del Sud.

I ha subratllat que continuaran acompanyant les passes dels sud-sudanesos “fent tot el possible perquè siguin passes de pau, passes cap a la pau”.

Per això, ha convidat a pregar a la Mare de Déu, Reina de la Pau, “la causa de la pau al Sudan del Sud i a tot el continent africà”.

Abans de les paraules de comiat del Papa, l’arquebisbe de Juba, Mons. Stephen Ameyu Martin Mulla, ha donat les gràcies a Francesc per aquesta visita “històrica”, tot un “signe de solidaritat” amb els sud-sudanesos del sud, i prova del “desig de restaurar la tranquil·litat al país”.

L’arquebisbe ha recordat la crida del Papa als líders polítics “a treballar per la pau i el bé comú del Sudan i Sudan del Sud” i el gest que va fer Francesc el 2019, al Vaticà, quan es va agenollar per besar els peus de Salva Kirr, president del país, i Rij Machar, el líder opositor.

Malgrat aquest gest, l’arquebisbe ha lamentat que el procés de pau no hagi avançat més ràpid.

STEPHEN AMEYU

“La pau que tant necessita el nostre país no és una pau purament humana basada en interessos personals, sinó molt més: una pau de Jesús, que ha d’estar guiada per la veritat i l’amor”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!