Aquest mes de desembre el Vídeo del Papa posa en primer pla les organitzacions de voluntariat i totes les persones que hi participen, actors clau de la societat pel seu compromís amb la promoció humana i amb el bé comú.

En la intenció de pregària Francesc anima a continuar aquesta tasca, treballant “no només per a la gent, sinó amb la gent”, practicant la proximitat i essent “artesans de misericòrdia” a l’escolta de les necessitats de l’altre.

El Papa destaca la feina de les organitzacions i associacions de voluntariat al món, la majoria moltes vegades sense visibilitat o sense figura jurídica.

Moltes de les organitzacions de voluntariat tenen una inspiració cristiana i busquen donar testimoni de l’Evangeli en les situacions més difícils.

Del Líban a les Filipines, de Mèxic a Ucraïna, passant per Veneçuela i Uganda, el Vídeo del Papa d’aquest mes mostra integrants d’aquestes entitats al costat de víctimes de catàstrofes naturals, de pobres que pateixen les conseqüències de la crisi econòmica, dels nens desnodrits, dels refugiats que fugen de les guerres, i de joves i dones que busquen feina.

PAPA FRANCESC

“Ser voluntari solidari és una opció que ens fa lliures. Ens fa oberts a les necessitats de l’altre; a les demandes de justícia, a la defensa dels pobres, a la cura de la creació”

Segons el programa de Voluntaris de les Nacions Unides, una de cada nou persones en el món fa treball voluntari.

Com diu el P. Frédéric Fornos, s.j., director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el Pontífex insisteix en el valor que el servei voluntari representa en la societat, més enllà de fer-ho sota alguna modalitat religiosa o governamental. La clau és el compromís desinteressat i en la recerca del bé comú.

I recorda que Francesc ens convida a pregar “perquè les organitzacions de voluntariat i de promoció humana trobin noves vies de col·laboració a nivell internacional”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!